Huur opzeggen Centrada

Meer informatie over het opzeggen van de huur leest u op deze pagina. 

Zegt u de huur op in verband met een overlijden? Vult u dan het huuropzeggingsformulier bij overlijden in.

Afhankelijk van de wijk waarin u woont in lelystad kan uw adres een straatnummer bevatten. Dit is meestal het geval bij wijken waar uw adres 4 cijfers bevat. Let op, uw huisnummer is alleen de laatste 2 cijfers.

B.v. Gondel 1425  Wijk= Gondel  Straatnummer = 14 en Huisnummer = 25.

Adres

Tel. en e-mail

Op welke datum wilt u de sleutels inleveren?

Medische aanpassingen moeten worden verwijderd. Hiervoor moet u contact opnemen met team WMO van de gemeente via telefoonnummer: 140320.

Nieuw (correspondentie) adres

Gerelateerde vragen

Ik heb de huur van mijn woning opgezegd, maar ik huur ook een garage. Wordt deze automatisch opgezegd?

Nee, u moet de garage apart opzeggen. Dit kan via het formulier. formulier

Mijn familielid is opgenomen in een verzorgingshuis. Kan ik de huur opzeggen?

De huur kan opgezegd worden als men niet meer terugkeert naar de huurwoning. Als de huurder niet zelf de huur kan opzeggen dan mag een familielid dit doen. Hierbij moet wel een verklaring ingeleverd worden van het het verzorgingshuis.

Ik heb geen scootmobiel meer, kan ik mijn oplaadpunt opzeggen?

Ja, u kunt het servicecontract schriftelijk opzeggen. Postbus 120, 8200AC LELYSTAD

Is de opzegtermijn bij overlijden ook één maand?

Ja, er wordt altijd een maand opzegtermijn aangehouden vanaf het moment dat wij uw schriftelijke huuropzegging hebben ontvangen. Valt de einddatum in het weekend of op een feestdag dan wordt deze naar de eerstvolgende werkdag verschoven.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. De huurovereenkomst staat op naam van mijn ex en ik wil in de woning blijven. Wat kan ik doen?

Wij kunnen de huurovereenkomst op uw naam zetten als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Is dat niet het geval? Dan moet uw ex-partner de huur opzeggen en kunt u niet in de woning blijven wonen.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat er uitspraak is geweest kunt u het formulier formulier invullen. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen. Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. De vertrekkende partner moet zijn of haar deel van de huur opzeggen. Dit kan via formulier. Als u er samen niet uitkomt wie in de woning mag achterblijven moet u dit door de rechter laten beslissen. Wij kunnen dit niet voor u bepalen.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons een bevestiging. Er wordt in overleg met u een afspraak gemaakt voor het inleveren van de sleutels.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen vijf werkdagen een bevestiging huuropzegging via e-mail.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? De einddatum wordt dan verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Mijn partner en ik staan samen op het huurcontract maar we gaan uit elkaar. Wat nu?

De vertrekkende partner moet zijn of haar deel van de huur opzeggen. Dit kan via formulier. Als u er samen niet uitkomt wie in de woning mag achterblijven moet u dit door de rechter laten beslissen. Wij kunnen dit niet voor u bepalen.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Er wordt altijd een maand opzegtermijn aangehouden vanaf het moment dat wij uw huuropzegging hebben ontvangen. Valt de einddatum in het weekend of op een feestdag dan wordt deze naar de eerstvolgende werkdag verschoven. U mag maximaal drie maanden van tevoren de huur opzeggen.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Als erfgename(n) of curator kunt u de woning opzeggen. U dient bij de opzegging wel een overlijdensakte of een rouwkaart toe te voegen.Ook hebben wij een contactpersoon nodig die de zaken regelt. U kunt woning digitaal opzeggen met het formulier. Verder kunt u de huur opzeggen via e-mail, schriftelijk of telefonisch.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Soms is dit mogelijk. Neem u zo spoedig mogelijk contact op met onze afdeling Verhuur zodat zij voor u kunnen kijken of dit nog mogelijk is. 0320 239600

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Neemt u zo spoedig mogelijk contact op met onze afdeling Verhuur. Zij bespreken met u de mogelijkheden. 0320 239600

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt uw woning of garage digitaal opzeggen met het formulier. Verder kunt u de huur opzeggen via e-mail, brief of telefonisch.